Noutăți

„Bărbierul din Sevilla” și „Traviata”, transmise gratuit de Opera Iași

Opera Naţională Română Iași a stabilit programul transmisiunilor care vor fi făcute în această săptămână pe site-ul instituţiei, www.operaiasi.ro
Vineri, de la ora 18:30, va fi difuzată opera bufă în trei acte „Bărbierul din Sevilla”. Inspirată din nuvela cu același nume a lui Pierre Beaumarchais, opera compusă de Gioachino Rossini a avut premiera mondială pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.
Duminică, tot de la ora 18:30, va fi transmisă o altă reprezentaţie foarte apreciată din repertoriul Operei ieșene, „Traviata”, de Giuseppe Verdi. Bazată pe romanul lui Alexandre Dumas fiul „Dama cu camelii”, cu libretul de Francesco Maria Pave, celebra creaţie verdiană s-a jucat pentru prima dată pe 6 martie 1853, la Teatro La Fenice din Veneţia. Spectacolul pus în scenă la Iași a primit trei premii la ediţia a II-a a Galei Premiilor Operelor Naţionale: pentru cel mai bun spectacol, pentru concepţia costumelor, semnate de Doina Levintza și pentru cel mai bun regizor – Beatrice Rancea.
Ambele spectacole vor fi subtitrate în limba română și vor putea fi urmărite gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *