Noutăți

Un tânăr paralizat trăiește într-un corp mâncat de viermi

Iulie 2016 a fost ultima lună în care Florin Iftene, din comuna ieșeană Ciortești, s-a bucurat de viața de adolescent. În plină vară, tânărul, ajuns acum la 20 de ani, a suferit un accident care avea nu doar să-i transforme viața, ci să-l învețe adevăratul sens al cuvântului coșmar.

Într-o zi în care canicula a topit pământul, Florin s-a dus la iazul din sat, să se răcorească. Nu știa că saltul în apă avea să continue cu un drum către iad. Tânărul a suferit un accident, și-a frânt coloana vertebrală și a ajuns la spital, unde medicii, după ce i-au salvat viața, i-au spus nu doar că nu va mai putea merge niciodată, ci și că nu-și va mai putea folosi nicio parte a trupului. Florin este total imobilizat la pat, doar capul și-l poate mișca. Și ochii, din care lacrimile îi spală zilnic chipul îndurerat.

Familia lui are mari probleme – tatăl nu are de lucru, mama nu a putut suporta durerea și a plecat în lumea largă, iar de el are grijă sora lui mai mică, de 13 ani, și fratele lui. Micuța îi este ca și mamă – îl schimbă, îl hrănește, îi povestește întâmplări de prin sat.

Lipsurile materiale și-au pus amprenta și asupra sănătății, trupul lui Florin fiind ros de escare (răni apărute în urma imobilizării) infectate. „Visul său este să fie preluat de un centru de recuperare! Are nevoie de un centru în care să poată învăța din nou să meargă sau măcar să stea într-un scaun cu rotile. Își dorește să-și ajute frățiorii mai mici, cu toții stau în condiții extrem de mizere. O copilă de 13 ani, sora lui îl schimbă, îl spală. Mama a uitat de el, de frații săi, iar tatăl a căzut în patima alcoolului, nemaiputând face față necazurilor”, a spus Carmen Suciu, fondatorul Asociației „Născută Înger”, ai cărei voluntari l-au vizitat pe Florin.

Tânărul era într-o stare gravă, esacarele fiind pline de muște. Nu-ți poți imagina nicio viețuitoare trăind în astfel de condiții, darămite un om care a pierdut nu doar sănătatea, ci și dreptul la demnitate. Florin mai poate doar să-și facă semnul crucii, să-și împreuneze mâinile și să-i ceară ajutor lui Dumnezeu. „Noi, voluntarii Îngerilor, am plâns de neputință, dar sperăm că vom reuși imposibilul și pentru Florin! Vă rog, poate cineva ne poate ajuta să găsim un centru de recuperare potrivit nevoilor acestui tânăr. Haideți să-i împlinim dorința, să mai salvăm o viață”, a fost apelul lansat de Carmen Suciu.

Când cei trei voluntari ai asociației, Ștefana Etienne, Andrei Dumy și Stefana, l-au vizitat, Florin era singur, trist, într-o cămăruță plină de muște, el fiind plin de escare. „Un vecin ne-a povestit că au fost perioade în care escarele se umpluseră de viermi. Este cutremurător cazul acestui tânăr, sa nu rămânem surzi la țipătul lui de disperare”, au spus voluntarii. Un strigăt de ajutor pentru viață, pentru șansa de-ași recăpăta tinerețea și dorința de a trăi.

Maura ANGHEL

Cine vrea să-l ajute este rugat să ia legătura cu Carmen Suciu, tel 0770405849.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *