Noutăți

Tânărul al cărui trup a fost mâncat de viermi a fost salvat

  • Florin IFtene a fost preluat de Spitalul Polimed, din Podu Turcului * el va intra într-un am program de recuperare

Dumnezeu vorbește mereu prin oameni, iar în cazul tânărului Florin Iftene, din comuna ieșeană Ciortești, așa a fost. Un accident petrecut la scăldat, în urmă cu patru ani, l-a țintuit în pat, iar de atunci viața lui s-a transformat într-un coșmar pe care îl trăia secundă cu secundă.

Tânărul a rămas paralizat și a ajuns să fie îngrijit de surioara lui mai mică după ce mama lor a plecat în lume, iar tatăl a început să bea. De disperare, de durere, nici nu mai contează motivul, ci doar faptul că nu și-a putut îngriji feciorul cel mai mare.

 Țintuit la pat, trupul lui Florin a început să se degradeze pe zi ce trecea, fiind plin de escare (răni apărute în urma paraliziei) infectate, care atunci când nu erau pline de larve, erau o adevărată atracție pentru muște, după cum au spus și voluntarii Asociației „Născută Înger”, care l-au vizitat zilele trecute. Imediat ce tinerii au trecut pragul căsuței mizere și au dus mai departe povestea lui Florin, telefoanele au început să sune, iar oamenii să-și ofere ajutorul. Prin intermediul altor voluntari ai asociașiei, s-a reușit internarea lui Florin în Spitalul Polimed de la Podu Turcului (județul Bacău). „Asta ne-am dorit încă de la început, de când am aflat de povestea lui, să reușit să-l internăm într-un centru de recuperare și am reușit. Încă o misiune îndeplinită și sunt sigură că vom reuși să fie bine. Am cunoscut oameni minunați și tare frumoși, de la care am învățat o mare lecție, că bunătatea și iubirea de Dumnezeu sunt infinite”, a spus Carmen Suciu, fondatorul asociației. Grupul de voluntari care l-au însoțit pe Florin la spitalul de la Podu Turcului a fost foarte bine primit de către personalul medical și de fondatorii unității medicale private, care nu au avansat nicio sumă de plată. Minunea a fost posibilă cu ajutorul voluntarilor Iulian Huideș, Ștefana Etienne, Bogdan, Ana Maria Ana Maria, Ramona și Marian, ultimii și ei aflați în scaun cu rotile. Pentru Florin va începe o etapă lungă de recuperare.

„Ne dorim ca măcar să fie în scaunul cu rotile, să aibă o viață normală așa cum sunt voluntarii noștri Ramona și Marian. Ei îl vor sprijini și în această perioadă pentru a-i arăta ca se poate”, a mai spus Carmen Suciu. Cât îi privește pe cei doi frați mai mici rămași acasă, de ei vor avea grijă voluntarii asociației, care și-a propus nu doar să curețe și să amenejaze casa, ci și să le fie sprijin copiilor. În plus, pentru că locuința nu le aparține, oamenii buni și-ar dori să sprijine familia să cumpere o căsuță mică, pentru ca micuții și Florin să nu mai stea cu teama că într-o zi ar putea să ajungă pe drumuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *