Noutăți

Ultramaraton caritabil în Rezervația Uricani pentru copiii cu afecțiuni oncologice

La inițiativa unui ONG, ieșenii pasionați de sport sunt așteptați la o alergare de 12 ore prin pădure. Evenimentul urmărește strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi și este dedicat memoriei psihologului Mihaela Gheran Palade, coordonatorul unei asociații pentru pacienții oncologici.

Asociația „Magi Pădurilor” invită ieșenii pasionați de mișcare la un evenient deosebit, dedicat președintelui Asociației „Bucuria de a Fi”, Mihaela Gheran Palade, care recent și-a început zborul către Cer în urma unei afecțiuni oncologice. Coordonatorul ONG-ului, Daniel Dăscălescu, va organiza o alergare de 12 ore. „A fost magică prima întâlnire cu Mihaela, cu proiectele ei, cu visele ei cu zborurile ei… Rezonam la fel și ne-am dat seama că împreună, asociațiile noastre Magii Pădurilor și Bucuria de a Fi, pot aduce din nou bucuria vieții de fiecare zi acolo unde se cam stinse. Povestindu-mi că asociația ei se ocupă de persoane diagnosticate oncologic și că puțini doresc asocieri cu astfel de situații, am rezonat imediat și am semnat un parteneriat între Bucuria de a fi – Magii Pădurilor și Spitalul Sfânta Maria pentru a ne ocupa de Secția de Oncologie și nu numai. Astfel am pornit pe un drum plin de magie cu povești citite copiilor din spital, teatru de poveste chiar în cadrul secției de Oncologie și chiar cu speranța de a realiza un proiect comun între cele două asociații, pe care l-am botezat Bucuria de a fi Mag. Acum, când Mihaela zboară către Soare, sper că de acolo, dintre aștri, să ne trimită adieri de aripi de îngeri, mereu, iar noi să continuăm să dăruim Lumină pentru toți cei care au nevoie de EA”, a spus Daniel Dăscălescu.


Așa a apărut, în luna mai, proiectul MAGIC RUN 5000 (5000 fiind numărul de kilometri propuși a fi parcurși într-un an – n.r.) , gândit special pentru copiii de la Spitalul „Sfânta Maria”, și în care au fost incluse și 4 alergări de 12 ore. Între timp, Magul Daniel și ieșenii pasionați de mișcare au tot alergat și au adunat în jur de 800 de kilometri, concretizați în donații pentru copii. Cine dorește poate face și donații pentru copiii cu afecțiuni oncologice, un kilometru având echivalentul a 10 lei. Banii pot fi donați în contul Asociației Magii Pădurilor – RO 08 BTRL RON CRT 045 624 9101.

Evenimentul caritabil va începe sâmbătă, 11 iulie, ora 22, și se va încheia a doua zi, la ora 10. „Voi porni în această călătorie împreună cu aripile Mihaelei care și-a anunțat deja prezența la acest Ultramaraton de alergare și zbor”, a mai spus Daniel Dăscălescu.
Toți cei care vor să fie cu gândul la Mihaela Gheran Palade și alături de Magul Daniel sunt așteptați sâmbătă, 11 iulie, ora 22, la intrare în Rezervația Forestieră Uricani ca să zboare împreună către inimi și stele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *